Sam kiedyś miałem z tym problem, ale poradziłem sobie. Testowałem kiedyś wersję próbną Adobe Photoshop CS3 i pobrałem sobie darmowe czcionki z Internetu i nie wiedziałem jak wprowadzić nowe czcionki do systemu. Kombinowałem, próbowałem i w sumie znalazłem dwa proste sposoby na instalacje czcionek.
1) Banalny sposób
Wystarczy wejść na partycję gdzie mamy zainstalowany system, w 99% przypadkach jest to dysk C: i dalej do folderu WINDOWS, a następnie FONTS. Kolejnym krokiem jest przekopiowanie nowych fontów/czcionek, które chcemy zainstalować do tego folderu. Można to zrobić na różne sposoby, albo przekopiować, albo przeciągnąć do tego folderu np. z pulpitu, albo rozpakować je, jeśli są spakowane *.zip, *.rar. System automatycznie w momencie wrzucania czcionek do folderu instaluje je. Podczas kopiowania do folderu zobaczymy nietypowe okienka z postępem kopiowania oraz instalacji.
2) Sposób przez Panel Administacyjny
Drugi sposób nieszczególnie różni się stopniem skomplikowania. Wchodzimy do Panelu Sterowania systemu z menu Start. Następnie przechodzimy dalej do działu czcionek i tam instalujemy nowe czcionki poprzez skazanie ich na dysku. W przypadku systemu Windows Vista lub też Windows 7, instalacja niewiele się różni. Wchodzimy w Panel Sterowania z menu Start, wybieramy dział "Wygląd i personalizacja", a następnie poddział "Czcionki". Następnie kopiujemy tam czcionki.
Powodzenia. Jeśli komuś nie udało się w dalszym ciągu zainstalować nowych czcionek w Windows, proszę o kontakt, na pewno pomogę.