Jak ściągnąć program "Samsung Mobile USB Modem 1.0".

Dział, w którym możesz zasięgnąć pomocy od redakcji oraz użytkowników forum. Jeżeli masz jakikolwiek problem z oprogramowaniem, z jego instalacją, uruchomieniem czy też samym użytkowaniem to jest to dział dla Ciebie.

Jak ściągnąć program "Samsung Mobile USB Modem 1.0".

Postprzez bpanek » 25 lis 2009, o 13:17

Kupiłem komórkę Samsung s3310. W opakowaniu były tylko słuchawki i zasilacz, oraz uboga instrukcja użytkownika.
Nie było sterowników i kabelka USB a nawet informacji o typie czy jego symbolu, aby zakupić właściwy. Skandal !
Ściągnąłem kompletny program <Samsung New PC Studio> który nie umożliwiał mi połączenia komórki z komputerem.
Korzystając z komentarzy internetowych, zmieniłem ten program na znów kompletny <Samsung PC Studio 3>. Okazało się,że muszę dodatkowo ściągnąc do niego <Mobile USB Modem 1.0>. Z żalem wspominam mojego poprzedniego Ericssona K510i..
emeryt.
bpanek

Re: Jak ściągnąć program "Samsung Mobile USB Modem 1.0".

Postprzez pomocny » 25 lis 2009, o 16:19

Witam,
faktycznie łatwo nie jest znaleźć wspomniane sterowniki USB do telefonów Samsung, zwłaszcza, że na oficjalnych stronach producenta w dziale "Wsparcia" odsyłacze coś nie działają, albo są już nieaktualne, to samo na innych serwisach z oprogramowaniem. Podobnie na http://www.webnology.pl, trzeba będzie zgłosić prośbę o stworzenie specjalnego działu tutaj na forum, gdzie będzie można zgłaszać wnioski o udostępnienie brakujących plików.

Po dłuższych poszukiwaniach udało mi się znaleźć na jednej z zagranicznych stron. Sterownik wrzuciłem na serwer rapidshare i poniżej zamieszczam link:

Sterowniki Samsung Mobile USB Modem 1.0 - pobierz tutaj, lub w przypadku problemów mogę wysłać na maila

Kod: Zaznacz cały
http://rapidshare.com/files/312070078/SAMSUNG_Mobile_USB_Modem_1.0.rar

No nic, w razie problemów pisać, chętnie pomogę.

Pozdrawiam.
pomocny

Postprzez bpanek » 25 lis 2009, o 18:38

Witam! Serdecznie dziękuję za link, który działa. Jednak my tylko możemy staruszkowie przelewać PLN/złotówki z naszego konta w PKOBP drogą elektroniczną. Nie odpowiada nam żadna forma zapłaty zaproponowana przez RapidShare.
Z pozdrowieniem i podziękowaniem...B.P. emeryt ze Szczecina.
bpanek

Postprzez pomocny » 25 lis 2009, o 23:04

Witam ponownie,

z rapidshare można pobrać za darmo, zdaje się, raz dziennie. Ale dla tych, którzy już tą możliwość wykorzystali lub też nie wiedzą jak skorzystać z tego usługi poniżej zamieszczam link do polskich serwerów przechowujących pliki, z którego można pobrać za darmo.

Kod: Zaznacz cały
http://www.przeklej.pl/plik/samsung-mobile-usb-modem-1-0-rar-0005is2ui96u

Mam nadzieje, że tym razem nie będzie problemów z pobraniem. Wystarczy wejść na stronę prowadzącą przez powyższy odsyłacz i naciśnięcie niebieskiego przycisku "Pobierz plik".

Pozdrawiam
pomocny

Postprzez bpanek » 29 lis 2009, o 12:45

Witam i ponownie dziękuję. Ściągnąłem z "przeklej" Samsung-mobile-usb-modem-1-0-rar, zapisałem i nagrałem na dysk CD/DVD. Po uruchomieniu New PC Studio, kreator połączeń prosi o wsunięcie właściwego dysku instalacyjnego Samsung Mobile USB 1.0. Nie uznaje go. Nic nie rozumiem? Nie jestem informatykiem. Proszę o dalszą pomoc. Pozdrawiam,,,emeryt B.P.
bpanek

Postprzez bpanek » 2 gru 2009, o 17:45

Samsung ERMS rozwiązał problem w sposób kuriozalny. W dniu 2.12.2009r. nadesłał następujące wyjaśnienie:
Samsung Electrronic Polska niedystrybuuje kabli do transmisji danych do w/w telefonu (GT S3310).w celu przesłania zdjęć z telefonu do komputera należy otworzyć w telefonie konkretne zdjęcie a następnie opcje, wyślij przez i wybrać E-mail lub Blue
tooth. To wyjasnienie pozostawiam bez komentarzy, wobec licznych informacji na ten temat w Internecie i przesyłania zdjęć
bezpośrednio do komputera przez dwu moich znajomych z telefonu GT S3310.
Samsung nie dystrybuuje, lecz kable są w sprzedaży ze sterownikami. Podobnie było z moim Ericssonem K510i... emeryt ze Szczecina
bpanek

Postprzez bpanek » 3 gru 2009, o 11:43

Witam! Dziś poszerzam pytanie: "jak ściągnąć program Samsung Mobile USB Modem 1.0." jak niżej:
W której wersji oprogramowania "Samsung Neu PC Studio", jest powyższy program, jako jego skladnik?
Dziękuję z góry za odpowiedź. emeryt ze Szczecina
bpanek

Powrót do Rozwiązywanie problemów