Dość często dostaję wiadomości drogą pocztową z pytaniami dotyczącymi oprogramowania o nazwie IMIKIMI, w związku z tym postanowiłem napisać kilka informacje o programie Imikimi i odpowiedzieć na najczęściej zadawane pytania związane z tą aplikacją.
Czym jest IMIKIMI?
Na początku warto wspomnieć krótko czym jest IMIKIMI. A więc, program ten jest aplikacją internetową, z której korzysta się przy pomocy popularnych przeglądarek internetowych takich jak FireFox, Opera czy też Internet Explorer, a co za tym idzie samego, całego programu nie da się jako tako pobrać na twardy dysk i korzystać z niego lokalnie. Program ten jest przeznaczony do tworzenia, przerabiania prywatnych zdjęć, fotografii poprzez dodawania ciekawych efektów graficznych, szablonów Imikimi oraz informacji tekstowych. Ilość efektów oraz szablonów przekracza liczbę tysiąca, a więc jest w czym wybierać.
Czy istnieje IMIKIMI PL, czyli wersja po polsku
W związku z tym, że jest to aplikacja internetowa, postanowiłem sprawdzić co jest pod polską domeną Imikimi.pl. Pod domeną niestety znajdują się tylko reklamy. Korzystając z aplikacji, również nie dostrzegłem możliwości zmiany języka interfejsu na polski. Wstępnie można stwierdzić, że nie istnieje polska wersja IMIKIMI (PL), a szkoda, bo program posiada ogromny potencjał i cieszy się dość dużym zainteresowaniem na rynku polskim. Jeżeli, ktoś posiada dokładniejsze informacje na temat jeżyka polskiego w aplikacji, prosimy o dzielenie się na forum tymi informacjami.
Jak pobrać IMIKIMI Plugin?
Aplikacja do uruchomienia wymaga zainstalowanej wtyczki Imikimi. Wtyczka ta jest do pobrania na stronie producenta i bez niej nie jest możliwe poprawne uruchomienie aplikacji.
Czy Imikimi jest za darmo?
Według informacji zawartych na stronie programu w instrukcji rejestracji i korzystania z programu, rejestracja w serwisie i korzystanie z ich oprogramowania jest darmowe.
Jeżeli ktoś posiada bardziej szczegółowe informacje na temat programu, lub bardziej aktualne to proszę o dzielenie się tymi informacjami na forum.